Jag har bott i Sverige i snart 10 år. Jag flyttade hit med min man från Indien när han fick arbete i Lund. Jag hade då aldrig rest utanför Indien så det var väldigt spännande för mig att komma hit. Allt i Sverige var annorlunda mot det jag var van vid i Indien, människorna, maten, språket och vädret. För mig var det väldigt viktigt att förstå språket så jag började läsa svenska på Komvux.

Tiden som arbetslös var för mig väldigt tuff och tråkig. Jag kände mig stressad, hjälplös och som om jag hade slutat utvecklas. Jag kom i kontakt med Företagsutveckling och Stöd och Matchning genom Arbetsförmedlingen hösten 2017. Jag valde Företagsutveckling dels för att det ligger väldigt centralt i Lund och dels för att jag blev inspirerad när jag läste beskrivningen om deras arbete. Jag fick träffa Julia som är jobbcoach. Hon hjälpte mig mycket i mitt jobbsökande.  Genom att visa mig olika metoder i jobbsökning gav hon mig stöd att se mitt mål och hjälp med att hitta rätt väg dit.

Mitt mål var att hitta ett jobb där jag skulle få utvecklas och få användning av min kompetens, utbildning och mina erfarenheter. Julia och företagsutveckling hjälpte mig hitta det. Jag jobbar nu på ett företag som administratör och bokföringsassistent och trivs väldigt bra. Det har verkligen varit en positiv vändning i mitt liv att börja jobba igen.

Jag rekommenderar verkligen andra arbetssökande att ta hjälp av en jobbcoach på Företagsutveckling. De kan hjälpa dig att utveckla dina metoder för jobbsökning, öka chanserna att nå ditt mål och du får mycket stöd att hitta den väg som är rätt för dig.