En av våra deltagare i Stöd och matchning är Johanna Andersson. Här är hennes berättelse:

Jag är en mycket passionerad person som brinner för natur- och hållbarhetsfrågor. Jag har läst naturgeografi i 3 år på Lunds Universitet. Efter studietiden jobbade jag som lärarvikarie samtidigt som jag sökte jobb. Jag ansökte om stöd och matchning via Arbetsförmedlingen för att öka chanserna till jobb. Jag träffade Kristina som är jobbcoach på Företagsutveckling. Hon hjälpte mig med hur jag skulle profilera mig, göra vardagen som sökande mer varierad, intervjutekniker och skriva bra personliga brev. Framförallt peppade och uppmuntrade hon mig under den långa väntan på jobbintervjuer.

Rutinen att gå och träffa min jobbcoach var väldigt viktig för mig, då det blev som en morot. Jag ville kunna säg att jag sökt x antal jobb vid nästa träff och känna att jag gjort något bra. Efter många negativa besked från arbetsgivare behövde jag positiv kritik och peppning och det fick jag av Kristina, hon trodde på mig. Plötsligt lossnade allt och jag fick massor av erbjudanden om intervjuer och rätt som det var hade jag jobb och skulle flytta till Jönköping.

Idag jobbar jag på Trafikverket i Jönköping, som biträdande samhällsplanerare. Jag hjälper till med kartproduktion i samband med utredningar inför vägprojekt och sitter med i olika planeringsarbeten. Jag trivs jättebra på kontoret, har bra kollegor och har möjlighet att påverka mina arbetsuppgifter.

Jag vill absolut rekommendera Företagsutveckling till alla arbetssökande. Att vara utan arbete är många gånger tufft och då är det bra med en jobbcoach som kan lyfta fram det bästa hos oss, återuppbygga vårt självförtroende och peppa oss när allt känns trögt och jobbigt.

Jag vill passa på att uppmana andra arbetssökande om vikten av att fylla på med positiv energi. Ljudböcker om självkännedom och positiv energi var en av mina källor till positiv energi. Jag började tro på mig själv igen och när självförtroendet kom så trillade resten av bitarna på plats. Innan intervjun som gav mig jobbet så peppade jag mig själv med positiva ord om hur bra jag var och byggde på så vis upp massor av positiv energi inom mig. Jag är övertygad om att det gjorde susen och intryck hos arbetsgivarna, för senare samma dag blev jag uppringd och erbjuden jobbet.